top of page
  • Therese

Går du til psykolog?Noen tenker nok at min jobb er ganske fort gjort. Det skal jo bare velges noen farger, se på noen gulv og pynte med noen puter og vips så har du et lekkert hjem. Ja det ser kanskje enkelt ut. De fleste leverandører av maling har jo i dag allerede gjort halve jobben ved å sette sammen de lekreste fargekart, men der må jeg nok skuffe deg.


Om du ønsker et masseprodusert hjem uten sjel så har du nok rett men ønsker du et hjem du kan leve i, et hjem med personlighet og et hjem du kan slappe av i så krever det litt mer av meg, så det er kanskje derfor mange spør om hjelp.
Min jobb består like mye i å bli kjent med mine kunder, komme litt innunder huden uten å komme for nære innpå. Bli litt kjent med hverdagens rutiner, spørre de riktige spørsmålene som de kanskje ikke har tenkt på selv enda for å finne frem til hvordan de kan organisere sin tid i hjemmet uten å stresse for mye. De fine fargene og tekstilene jeg finner frem er bare bonusen du får ved å søke hjelp.


Det skader jo ikke med litt hverdagsluksus.Vi ser farger forskjellig. Vi har personlige preferanser og minner knyttet til farger, og vi forstyrres/påvirkes av trender og sosiale medier til å ta valg vi kanskje ikke kan stå inne for i lengden. Jeg vil aldri anbefale deg å følge en trend om ikke du kan komme med bevis for at du likte det før det ble en trend. En vegg kan lett males om ja, men å skape et harmonisk hjem handler om mer enn en farge på en enkelt vegg. Og det viktigste er hvordan alt settes sammen. Om alt du liker settes sammen uten en plan vil det kunne virke forstyrrende og du vil aldri bli fornøyd eller finne roen i ditt eget hjem selv om du liker alt du har satt sammen. Så jeg anbefaler deg å begynne å gå til psykolog, en interiørpsykolog for å sette sammen planen på «livet ditt».For du vil vel heller krype under teppet med en bok og en kopp te enn å male om veggen hvert år?

Comments


bottom of page