top of page
  • Therese

HJELP! Vi skal pusse opp!

Har du kjøpt deg hus eller skal du bygge nytt? Kanskje du bare går med en liten drøm om å fornye det hjemmet du allerede bor i. Uansett kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne når du skal planlegge hjemmet ditt. Her har jeg noen tips som kan hjelpe deg i en startfase.
1. INSPIRASJONSTAVLE

Sett av en eller flere kvelder til inspirasjon. Kjøp deg noen interiørblader, riv ut alt du liker og sett sammen enten i en bok eller lag en stor collage. Gjerne på en korktavle som kan henge et sted du kan se på hver dag.

Ofte river vi ut mye av samme ting og du ser fort hvilken retning du ønsker å gå.

I dagens digitale verden finner du også mye av den samme inspirasjonen på nett. Både instagram og pinterest bugner med kreativitet gratis. På denne måten er du også godt forberedt når du skal ut å handle inn.


2. TRENDER

Ikke gå i trendfella. Da ender du fort opp med å måtte male på nytt neste år eller kjøpe nye møbler for det var kanskje ikke helt deg å være shabby chic eller ha palmetapet på soverommet selv om det var veldig kult hos naboen. Se til tips 1 og gå gjennom denne først.


3. TENK HELHET

Lag deg en helhetlig plan over prosjektet. Å finne seg en gjennomgående palett hvor du har tenkt gjennom alle detaljene kan være lurt. Finn deg en base du liker som du kan sprite opp med andre farger og materialer. La gjerne de samme fargene og materialene gå igjen i huset. Det gir en følelse av helhet, ro og luksus. I de lette gjenstandene i huset som puter, puff og en hylle eventuelt kan du gjerne gå for en trend. Disse er enklere å bytte ut med jevne mellomrom når det kommer nye trender.


Helhetlig palett med en mix av materialer og kvaliteter.


4. RYDD - (Dette er vel kanskje det viktigste tipset. )

Det kan være lurt å ha sett over hva man har hjemme. Er det noe som kan gjenbrukes, gis videre, selges eller kastes. Som oftest har vi altfor mange ting som overdøver hjemmene våre og det er også ofte dette som gir oss uro i kropp og sinn som gjør at vi ønsker å fornye oss. Men de tingene du vil ta vare på sier deg noe. De kan du ta med deg inn i prosessen som et kjempefint utgangspunkt for videre stil, farger og materialer. Det er jo en grunn til at du vil ha det i livet ditt.5. VÅG Å VÆRE ANNERLEDES

Det er altfor mange like hjem der ute. Tør å stå for det du liker, uavhengig av hva naboen eller venninna syns. Det er du som skal trives, det er du som skal bo og det er du som skal leve der. Ikke se på hva alle andre gjør. Hent inspirasjon, men lag det til ditt eget. Spør du ti stykker i prosessen får du ti forskjellige svar.


LYKKE TIL.

Husk å ta varige valg.


Klem Therese

PS: Følg meg gjerne på Instagram og Facebook.

Comments


bottom of page