top of page
  • Therese

UNGDOMSBAD - kanskje det mest verdsatte rommet i huset.

Når vi skulle bygge hus sto det høyt opp på listen å få to bad. Et til oss voksne og et til tenåringsjentene. Ja det er kanskje luksus vil mange si, men også så verdt det. Har du en nøye gjennomtenkt planløsning så får du det til selv om du kanskje må jekke litt på andre krav i huset. Hverdagsluksus vil jeg kalle det. Og det blir man glad av.

Bad nr.2 i huset her er da forbeholdt jentene på nå 15 og 19 år. Og hvilken tenåringsjente drømmer ikke om eget bad. Et rom hvor de kan stå foran speilet i timesvis. Teste ut nye løsvipper, foundations og sminkekoster uten forstyrrelser av dotrengte familiemedlemmer, med musikken dunkende i veggene.
Så hva er ikke mer naturlig en å dekorere den ene veggen med speil?
Badet er ikke stort men det inneholder det som trengs. En god dusj, toalett, dobbelservant med skuffer under, stort speil og godt med lys.

Her er detaljene gjennomtenkte. Du skrur på dusjen uten å måtte stikke hodet under dusjhodet for så å smette unna vannet som kommer. Dette er mulig med innebygde løsninger og en god dialog med rørleggeren.I dusjen har vi også en liten flislagt nisje som rommer såpe, shampo, balsam etc. Da slipper det å oppta plass på gulvet og du slipper sugekopphyller som aldri blir hengende der de skal.Dusjveggen går fra gulv til tak som forlenger takhøyden i rommet og får rommet til å virke større. En annen ting vi var veldig bevisste på, som gjør rommet større, er størrelsen på flisene. De er 60x60 på gulvet og hele 60x120 på veggene, plassert stående for å «forlenge» takhøyden i rommet.

På den ene kortveggen finner du da dobbelservant med tilhørende skuffer lakkert i valgfri NCS kode. Stort speil som er murt inn i flisene. Det gir rom for dekorative pendler som igjen gir noe bedre sminkelys en spottene i taket.


Den andre kortveggen er dekorert med glassmosaikk som speiler seg i speilet og gir en dobbel effekt. Ingen praktisk betydning, kun dekor for at rommet ikke skal bli tamt.
Fargene er holdt duse og nøytrale med sorte detaljer. Badet er ikke det rommet du pusser opp så ofte så mitt beste råd er; sats på kvalitet og varige løsninger. Det hører med til rådet at badet er en bit av et mye større puslespill på farger og materialer tilpasset huset.

Stikkord; helhetlig, profesjonelt og gjennomført.

Lykke til!

1件のコメント


linn
2019年8月20日

Så utrolig lekkert! Jeg har sagt det før, men sier det igjen; jeg elsker stilen din Therese❤️ regner med at ungdommen er fornøyd (sikkert far og, som slipper kø!) Gratulerer med ny blogg 🎉

いいね!
bottom of page